Geroosterde venkel en radicchio met linzenmix

Ingrediënten

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • 2 stevige kropjes radicchio
  • 4 tenen knoflook, gehalveerd
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 theelepels ras el hanout
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen
  • 4 eetlepels verse oregano en/of peterselie
  • 100 g gepelde walnoten
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de venkelknollen en radicchio in grove parten.
  2. Verdeel de venkel, radicchio en knoflook in een braadslede. Bestrooi met tijm, zeezout en peper en besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie. Bak de venkel en radicchio in de oven in 15 - 20 min. bruin en gaar, schep af en toe om.
  3. Verwarm intussen 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met 3 theelepels ras el hanout zachtjes aan. Schep de Zilvervliesrijst + Linzen erdoor en bak 2 min. tot de rijst en linzen glanzen.
  4. Voeg 450 ml water met zout en peper toe en kook alles afgedekt 8 min. op matig hoog vuur. Schep 1 eetlepel oregano door de rijstmix en laat alles nog 5 min. afgedekt staan.
  5. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Schep er van het vuur af 1 theelepel ras el hanout en de honing door. Laat de walnoten op bakpapier iets afkoelen.
  6. Schep de rijstmix in diepe borden en schep de venkel en radicchio met knoflook en vocht erop. Strooi er 3 eetlepels oregano, granaatappelpitjes en walnoten over.


Tip: Vervang de ras el hanout door gelijke hoeveelheden gemalen komijn, kaneel en paprikapoeder. Vervang het kropje radicchio eens door 2 kropjes little gem.


Bevat p.p: 600 kcal, 16 g eiwit, 32 g vet waarvan 4 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Linzen

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen zijn een bron van eiwitten en samen met zilvervliesrijst de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijd. Een ideale vleesvervanger dus!

Bekijk product

Ontdek onze recepten