Ingrediënten

  • 250 g gemengd gehakt
  • 100-150 g Lassie Voorgestoomde Quinoa (zak a 250 g)
  • 2 el (gerookte) barbecuesaus
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • Extra nodig: evt. hamburgerklem

Optioneel:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui
  • handvol jonge bladsla

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het gehakt met de barbecuesaus, de paneermeel, de oregano en zout en peper naar smaak. Voeg de quinoa in porties toe (zie tip).
  2. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt-quinoamengsel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast 1 uur rusten en stevig worden.
  3. Bestrijk de burgers dun met olijfolie. Klem de burgers eventueel in een hamburgerklem en gril op de hete barbecue in 6-8 min. aan beide kanten bruin en gaar.

Tip: Serveer de quinoaburgers op een broodje met wat sla, uiringen en extra barbecuesaus.

Tip: Voeg de quinoa in porties toe; zorg dat het mengsel stevig en compact blijft.

Bevat p.p.: 280 kcal, 15 g eiwit, 19 g vet waarvan 5 g verzadigd, 12 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Ontdek onze recepten