Ingrediënten

  • 5 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 200 g bimi
  • 1 bos radijs met blad
  • 1 zak Lassie voorgestoomde quinoa (250 g)
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 4 eetlepels Parmigiano Reggiano flakes (bakje)

Optioneel

  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de knoflook goudbruin. Voeg de bimi en de radijsjes met blaadjes toe, schep om in de knoflookolie en bestrooi met zout en peper. Voeg 2 eetlepels water toe, leg een deksel op de pan en stoof de groente in 8 minuten gaar.
  2. Bereid de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking, schep om met 2 eetlepels olie en het citroensap, breng op smaak met zout en peper en verdeel over 2 borden. Schep de gestoofde groente erop en strooi de kaas over de salade. Serveer lauwwarm.

Tip: Strooi de pijnboompitjes over de salade voor een knapperig accent.

Bevat p.p.: 675 kcal, 18 g eiwit, 48 g vet waarvan 10 g verzadigd, 39 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten