Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 4 uien, in ringen
  • 150 g wortel julienne
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Basmatirijst (200 g)
  • 1 blikje linzen (160 g), uitgelekt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ el gemalen komijn
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g granaatappelpitjes

Optioneel

  • 250 g zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien toe goudbruin en krokant in circa 10 minuten. Schep de uien uit de pan op een bord.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan, voeg de worteljulienne toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst en linzen toe, schep door elkaar.
  3. Voeg de specerijen toe en bak 5 minuten mee. Verdeel de rijst over 2 borden. Schep de gebakken uien erop en bestrooi met de amandelen en granaatappelpitjes.

Tip: Serveer de rijst met gegrilde zalm. Bestrijk de zalm met een dun laagje olie. Gril in circa 5 minuten goudbruin aan beide kanten, maar nog wel rosé vanbinnen.

Bevat p.p.: 730 kcal. 18 g eiwit, 40 g vet waarvan 6 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Basmatirijst

Voorgestoomde Basmatirijst

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten