Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g kipfilethaasjes
  • 100 ml slagroom
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Basmatirijst (200 g)
  • 300 g bimi of aspergebroccoli
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt

Optioneel

  • 75 g groene sla
  • 3 el mosterddressing

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter in een hapjespan, fruit de ui en knoflook op laag vuur. Schuif de uitjes aan de kant in de pan. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper. Voeg de resterende boter toe, bak de kip rondom goudbruin. Leg een deksel op de hapjespan en bak in circa 6 min. goudbruin en gaar.
  2. Breng in de tussentijd de slagroom in een steelpan aan de kook. Voeg de peterselie toe en laat op laag vuur in 1 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de bimi in ruim kokend water met zout in circa 3 min. beetgaar.
  4. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de kipfilethaasjes en kruidensaus. Verdeel de rijst en bimi over 2 diepe borden, schep de kip met saus ernaast. Strooi de hazelnoten erover.

Tip: Lekker met groene sla met mosterddressing. Wil je liever een vegetarische maaltijd? Vervang het vlees dan door een paddenstoelenmelange.

Bevat p.p.: 765 kcal. 43 g eiwit, 42 g vet waarvan 19 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Basmatirijst

Voorgestoomde Basmatirijst

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten