Ingrediënten

  • 4 el olie
  • 250 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g cocktailtomaten, elk in 8 stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 blikjes bonenmix (à 160 g), uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el zure room
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Basmatirijst (200 g)

Optioneel

  • 2 handjes tortillachips

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan, bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
  2. Voeg de tomaatstukjes, paprikablokjes en bonenmix toe. Breng op smaak met de gemalen komijn en oregano. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur zodra de chili con carne kookt laag, leg de deksel op de pan en stoof in circa 20 minuten gaar.
  3. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe borden, schep de chili con carne ernaast en garneer ieder bord met 1 eetlepel zure room.

Tip: Garneer met koriander en/of lekker met tortillachips.

Bevat p.p.: 830 kcal. 35 g eiwit, 43 g vet waarvan 14 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Basmatirijst

Voorgestoomde Basmatirijst

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten