Madras curry

met champignons en sojabonen

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
775 kcal
Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 bos bosuien, in stukken van 3 cm gesneden
  • 350 g (mini)champignons
  • 1 el currypoeder madras
  • 225 ml tomato frito of tomatenblokjes
  • 175 ml kokosmelk
  • 200 g sojaboontjes (koeling)
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Basmatirijst Kokos-Citroen (200 g)

Optioneel

  • 50 g cashewnoten
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de bosui 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de currypoeder, tomaat frito en kokosmelk toe. Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en stoof 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sojabonen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel de rijst over 2 diepe borden en schep de curry erbij.

Tip: Lekker met geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes. Maak deze curry een dag van tevoren, dan trekken de smaken er helemaal in.

Bevat p.p.: 775 kcal. 21 g eiwit, 51 g vet waarvan 20 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Voorgestoomde Basmati Rijst Kokos Citroengras tekst wit
Voorgestoomde Basmatirijst Kokos - Citroengras

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met kokos en citroengras.