Winterse

vluggort

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + afkoelen
Voedingswaarde:
320 kcal
Vluggort Winterse Vluggort

Ingrediënten

  • 2 biologische sinaasappels
  • 500 ml (versgeperst) sinaasappelsap
  • 100 g Lassie Vluggort
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 6 gedroogde vijgen, in stukjes
  • 1 kaneelstokje
  • 1-2 el fijne kristalsuiker
  • 50 g speculaas, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun. Schil beide sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op.
  2. Schenk het sinaasappelsap en het opgevangen sap in een pan. Roer de vluggort met sinaasappelrasp, gember en de helft van de stukjes vijg erdoor. Steek het kaneelstokje ertussen. Breng al roerend aan de kook en kook de vluggort in 15 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig.
  3. Roer naar smaak 1-2 eetlepels suiker door de warme vluggort. Laat de vluggort afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje.
  4. Verdeel de helft van de partjes sinaasappel in glazen schaaltjes of coupes en schep de gort erop. Verdeel de resterende sinaasappelpartjes en stukjes vijg erover en strooi de speculaas erover.

Tip: Vervang de vijgen door dadels of rozijnen. Ook lekker: glühwein uit een fles in plaats van sinaasappelsap.

Tip: U kunt voor de 500 ml sinaasappelsap zelf sinaasappels uitpersen. Ga dan uit van 6-7 sinaasappels.

Bevat p.p: 320 kcal. 5 g eiwit, 4 g vet waarvan 2 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Vluggort tekst wit
Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.