Turkse gehaktschotel met courgette, gort en muntyoghurt

Turkse gehaktschotel

Turkse gehaktschotel met courgette, gort en muntyoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
500 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Vluggort
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g runder- of lamsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 courgette, in kwartplakjes
  • 4 tomaten, in halve plakjes
  • 3 - 4 takjes verse munt
  • 150 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Voeg de gort en wat zout toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet de gort af.
  2. Verhit de olijfolie en bak het op hoog vuur. Voeg de ui, 1 teen knoflook, shoarmakruiden en oregano toe en roerbak nog 3 min. Voeg de courgette en tomaten toe en roerbak weer 3 min.
  3. Snijd de muntblaadjes fijn. Schep ze met de tweede knoflookteen en zwarte peper door de yoghurt en schep de gort erbij. Verdeel de gort over 4 borden, schep de gehaktsaus erbij.


Bevat p.p.: 500 kcal – 25 g eiwit – 19 g vet – 57 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die lekker snel klaar is en niet kan mislukken. Het is de perfecte basis voor veel verschillende nagerechten zoals vluggort met abrikozen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten