Tiramisu van appelcompote en gort

Tiramisu

Tiramisu van appelcompote en gort

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
390 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Vluggort
  • 500 g appels, geschild en in stukjes
  • 50 g rozijnen
  • 100 ml appelsap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 125 ml slagroom
  • suiker

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook, voeg de gort toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Stoof de appels met rozijnen, appelsap en vanillesuiker in 10 - 15 min. zacht.
  2. Laat de gort in een zeef uitlekken en schep het om met basterdsuiker en kaneel. Klop de slagroom stijf en zoet het naar smaak met wat suiker.
  3. Vul 4 glazen in laagjes met warme gort en warme appelcompote. Spuit of schep bovenop een toef slagroom. Bestuif de slagroom met wat kaneelpoeder.


Bevat p.p.: 390 kcal – 3 g eiwit – 12 g vet – 66 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die lekker snel klaar is en niet kan mislukken. Het is de perfecte basis voor veel verschillende nagerechten zoals vluggort met abrikozen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten