Romige gort met appelkaramel

Romige gort

Romige gort met appelkaramel

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
345 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 100 g Lassie Vluggort
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • 40 g boter
  • 1 appel, in dunne partjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 400 ml water aan de kook. Voeg de gort toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af en laat volledig afkoelen.
  2. Laat intussen de basterdsuiker met de boter in een pan met dikke bodem karamelliseren tot diepbruine stroop, roer zo min mogelijk. Voeg de appel toe en kook 4 min. mee.
  3. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker en kaneel. Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door de afgekoelde gort en verdeel over 4 kommetjes. Garneer met de appelkaramel.

Tip: Blus de appel af met een scheut calvados.

Bevat p.p.:
345 kcal – 3 g eiwit – 19 g vet – 40 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die lekker snel klaar is en niet kan mislukken. Het is de perfecte basis voor veel verschillende nagerechten zoals vluggort met abrikozen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten