Kabeljauw met paprika-tomatengort

Kabeljauw

Kabeljauw met paprika-tomatengort

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
495 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Vluggort
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 pot geroosterde rode paprika (295 g)
  • 6 tomaten, in parten
  • 500 g kabeljauwfilet
  • ½ bosje verse basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 1 liter water aan de kook. Voeg de gort en wat zout toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af.
  2. Verhit intussen de helft van de olie en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe. Snijd de paprika in stukjes en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak 3 min. mee.
  3. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege.
  4. Roer de gort door de paprika en tomaat, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, serveer met de kabeljauw en bestrooi met het basilicum.

Tip: Voeg 4 el kappertjes aan de gort toe.

Bevat p.p.: 495 kcal, 28 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die lekker snel klaar is en niet kan mislukken. Het is de perfecte basis voor veel verschillende nagerechten zoals vluggort met abrikozen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten