Salade Niçoise met rijst

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Toverrijst
  • 4 eieren
  • 250 g haricots verts
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 tomaten, in parten
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (uitlekken niet nodig)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Laat ze afkoelen in koud water en pel ze. Kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Spoel af met koud water, laat uitlekken en meng ze met de rijst. Meng de ui, de tomaten, de olijven en de tonijn erdoor.
  3. Maak een dressing van de olie en de azijn en geperste knoflook. Meng de dressing door de rijstsalade en verdeel over de borden. Snijd de eieren in parten en verdeel over de salade.

Tip: Lekker met fijngesneden ansjovis door de dressing.

Bevat p.p.:
585 kcal – 34 g eiwit – 26 g vet – 54 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten