Rijst Bolognese

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 g wortel, geschild en in plakjes
  • 4 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Schep het gehakt en de Italiaanse kruiden erdoor en bak het gehakt goudbruin. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat 3 min. meegaren. Roer de tomaten erdoor en laat de saus afgedekt op laag vuur nog 10 min. garen.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.

Tip: Voeg samen met de tomaten een scheut rode wijn toe en bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie.

Bevat p.p.: 715 kcal – 29 g eiwit – 37 g vet – 67 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten