Nasi goreng

met spiegelei en pindasaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
685 kcal
677 Nasi Goreng Nasi goreng met spiegelei en pindasaus

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Nasi Goreng
  • 4 el olie
  • 450 g nasigroenten
  • 4 eieren
  • 200 g kant-en-klare satésaus
  • 75 g kroepoek

Optioneel:

  • 4 el verse sambal (zie recept)

Bereidingswijze

  1. Bereid de gekruide rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de nasigroenten op hoog vuur 4-5 minuten. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan. Breek de eieren boven de pan en bak er op hoog vuur 4 spiegeleieren van.
  3. Verwarm de satésaus in een pan, maar laat niet koken. Voeg eventueel extra water toe voor de gewenste dikte. Schep de gekookte rijst door de groenten.
  4. Verdeel de nasi goreng over 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei en schep de pindasaus ernaast. Serveer met de kroepoek.

Tip: Serveer met zelfgemaakte sambal voor een lekkere pittige nasi goreng.

Bevat p.p.: 685 kcal, 17 g eiwit, 33 g vet waarvan 5 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Nasi Goreng 250g tekst wit
Nasi Goreng

Nasi Goreng van Lassie is gekruid met Indonesische specerijen. Hiermee staat de klassieker snel op tafel.