Nasi goreng met kip en ananas

Nasi goreng

Nasi goreng met kip en ananas

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
797 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 400 g kipfiletblokjes
  • 150 ml kant en klare marinade voor saté
  • 1 blik ananasblokjes op ananassap (425 g)
  • 2 grote zoete uien
  • 3 eetlepels (arachide-, rijst- of zonnebloem)olie
  • 1 paksoi, blad en stelen in repen
  • 200 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst snel afkoelen, schep af en toe om. Schep de kipfiletblokjes om met de marinade. Laat de ananasblokjes uitlekken, vang het vocht op. Snipper 1½ ui grof en ½ ui zeer fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de grof gesnipperde ui 3 min. Schep met een schuimspaan de kipblokjes uit de marinade en schep ze bij de ui. Roerbak 5 min., voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min. Schep de afgekoelde rijst erbij en roerbak 1 min. of tot de rijst warm is en licht gekleurd. Schep het paksoiblad en de ananasblokjes erdoor en roerbak nog ca. 1 min.
  3. Verhit intussen de rest van de olie en fruit de fijngesnipperde ui 3 min. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de pindakaas, rest van de kipmarinade en ananasvocht toe en roer met een houten lepel zodat een gladde saus ontstaat. Voeg als de saus te dik is nog wat water toe. Breng de saus tot tegen de kook aan, neem dan de pan direct van het vuur.
  4. Verdeel de nasi goreng over 4 kommen of borden, schep er wat pindasaus over en bestrooi met seroendeng. Geef de rest van de satésaus apart erbij.

Bevat p.p.: 797 kcal – 45 g eiwit – 43 g vet – 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product

Ontdek onze recepten