Kip met bloemkool en kaassaus

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 1 kleine bloemkool (ca. 750 g), in roosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet, in repen
  • 1 prei, in ringen
  • 125 g kruidenroomkaas
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook intussen de bloemkoolroosjes in water met wat zout in 8 - 10 min. beetgaar. Verhit de olie en bak de kip op hoog vuur in 3 min. goudbruin. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de roomkaas in de pan, voeg de crème fraîche en 100 ml water toe. Breng kort aan de kook.
  3. Giet de bloemkool af en verdeel met de rijst over 4 borden. Serveer met de kip en de kaassaus.

Tip: Bestrooi met 3 eetlepels grof gehakte geroosterde hazelnoten.

Bevat p.p.: 730 kcal – 42 g eiwit – 32 g vet – 69 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten