Kabeljauw met pittige prei

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Toverrijst Extra vezels
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 preien, in ringen
  • 500 g tomatensaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 blik kikkererwten (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Strooi de bloem op een bord. Haal de vis door de bloem en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie en bak de vis op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd apart.
  3. Bak in dezelfde pan de prei 5 min. Voeg de tomatensaus, de sambal en de kikkererwten toe en laat 2 min. doorwarmen. Leg de vis terug in de pan en stoof nog 4 min. tot de vis net gaar is.
  4. Serveer de rijst met de vis en de saus.

Tip: Voeg 3 eetlepels kappertjes en fijngesneden koriander toe aan de saus.

Bevat p.p:
605 kcal – 43 g eiwit – 13 g vet – 79 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten