Zalm en prei uit de oven

Zalm en prei

Zalm en prei uit de oven

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
700 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 750 g prei, in stukken van 6 cm
  • 1 biologische citroen
  • 4 zalmfilets, samen ca. 600 g
  • 8 plakjes gerookte ham
  • 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels
  • klontje boter
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Kook de Lassie Toverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de zalmfilets in met zwarte peper en wikkel ze elk in twee plakjes gerookte ham.
  3. Verhit in een braadpan (die in de oven kan) of braadslee een klontje boter, stoof hierin de prei 5 min. en maal er wat zout, peper en nootmuskaat over. Schuif de stukken prei tegen elkaar aan, leg de zalmpakketjes erop, lepel de bakboter erover en bak de prei en vis 12 min. in de oven.
  4. Rasp de schil van de citroen. Pers een halve citroen uit, snijd de rest in vieren. Schep citroenrasp en sap met flink wat zwarte peper en een klontje boter door de droge rijst. Serveer de prei met zalm erbij.


Tip: Ben je een kruidenfan? Strooi fijngehakte verse peterselie over de vis met prei.

Bevat p.p.: 700 kcal – 38 g eiwit – 30 g vet – 70 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten