Shoarma met paprika, rozijnenrijst en tzatziki

Shoarma

Shoarma met paprika, rozijnenrijst en tzatziki

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
678 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 450 g shoarmavlees
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 300 g Lassie Toverrijst Extra
  • 75 g rozijnen
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de Lassie Toverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, voeg de rozijnen toe en leg het deksel op de pan.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak hierin het shoarmavlees op hoog vuur bruin in ca. 5 min. Temper het vuur, voeg de uien en paprika toe en bak, onder af en toe omscheppen, 5 min. door.
  3. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef en druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Schep de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en de knoflook uit de pers.
  4. Serveer de shoarma met rozijnenrijst en komkommeryoghurt.

Tip: Liever kip of vegetarisch? Er is ook shoarmavlees van lamsvlees of kip en er is zelfs vegetarische vleesvervanger met shoarmakruiden.

Tip: Minder vet? Gebruik kipshoarma of vega-shoarmareepjes en magere kwark, dat scheelt ca. 100 kcal p.p.

Bevat p.p.: 673 kcal – 31 g eiwit – 25 g vet – 77 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten