Hollandse driekleurenschotel met gehaktballetjes

Hollandse driekleurenschotel

Hollandse driekleurenschotel met gehaktballetjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
568 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra Vezels
  • 300 g spruitjes, schoongemaakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g soepballetjes van rundergehakt
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 500 ml tomatensaus (passata)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 theelepels tijm

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een beetje van het kookvocht. Breng ca. 500 ml water aan de kook en kook de spruitjes hierin 5 min., stort ze in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de soepballetjes rondom bruin. Maal er naar smaak wat zwarte peper bij. Voeg de uisnippers toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij, voeg bouillonblokje en tijm toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg, als de saus te dik is, wat kookwater van de rijst toe. Schep de spruitjes en kerstomaten bij de saus, dek de pan af en stoof het op laag vuur samen nog 5 min. Schep naar smaak zwarte peper door de rijst.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de saus erbij.

Tip: Voeg eventueel geraspte kaas toe.

Bevat p.p.:
568 kcal – 26 g eiwit – 21 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten