Poké bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een poké bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie poké bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.
Gebakken coquilles in bruine boter
met druivencarpaccio
- Personen:
- 6-8
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Dit recept kun je als topping voor crispy rice bites gebruiken.
- Was de druiven en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over een grote schaal of over kleine bordjes zodat je een mooie ‘carpaccio’ maakt. Besprenkel met citroensap en een snuf zeezout. Houd apart.
- Dep de coquilles droog met keukenpapier. Bestrooi ze rondom met een beetje zout en peper. Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en daarna de helft van de boter. Wacht tot de boter bruist en lichtbruin begint te kleuren.
- Leg de helft van de coquilles in de pan en bak ze in 1,5-2 minuten per kant goudbruin, zodat ze een mooie korst krijgen maar van binnen nog zacht zijn. Schep ze uit de pan en houd warm. Herhaal met de rest van de coquilles.
- Laat in dezelfde pan de resterende boter bruinen tot deze hazelnootkleurig is en nootachtig ruikt (pas op dat de boter niet verbrandt). Haal van het vuur.
- Lepel een beetje bruine boter over de druivencarpaccio op de schaal en leg de warme coquilles bovenop de druiven.
- Strooi de grof gehakte gerookte amandelen over de coquilles en druivencarpaccio, garneer met paarse cress. Voeg eventueel een heel klein beetje citroenrasp of een drupje olijfolie toe. Serveer met crispy rice bites.
Tip: serveer de druivencarpaccio en coquilles met een klein drupje citroenmayonaise op de crispy rice bites voor extra smeuïgheid.
Variatietip: je kunt ook heerlijke vegetarische ‘coquilles’ maken van koningsboleten. Bak ze net zoals de coquilles in de bruine boter en serveer op de druivencarpaccio
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Poké bowl rijst