Saltimbocca met champignonrisotto

Saltimbocca

Saltimbocca met champignonrisotto

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
604 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 8 blaadjes verse salie
  • 8 plakjes Parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 1 pot paddenstoelenfond
  • 30 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels kookroom

Bereidingswijze

  1. Halveer de schnitzels. Rol ze met een deegroller, tussen twee laagjes vershoudfolie wat dunner en wrijf ze in met wat zout en peper. Leg op elk schnitzeltje een blaadje salie en een plakje coppa di parma en steek dit vast met een cocktailprikker. Kwast de schnitzels dun in met olijfolie. Verhit de rest van de olie in een kleine braadpan en roerbak hierin de champignons 5 min. Schep ze uit de pan.
  2. Verdun de fond met water tot 1 liter en breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 18 min. Schep tot slot de gebakken champignons en de kookroom door de risotto en warm nog even door.
  3. Bak de schnitzels aan beide kanten ca. 1 min.: eerst de hamkant, dan de vleeskant. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde salieschnitzels bij de champignonrisotto.

Tip: Serveer er groente van het seizoen bij. Denk aan (groene) asperges, sperziebonen of spruitjes.

Bevat p.p.:
604 kcal – 35 g eiwit – 25 g vet – 55 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten