Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Saffraanrisotto

Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
660 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 pak Lassie Risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 g pompoen (met schil), in blokjes
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 100 g bruine amandelen
  • 300 g gewassen bladspinazie
  • handje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Wrijf de saffraandraadjes met 1 theelepel zeezout in een vijzel tot poeder. Doe dit mengsel over in een maatbeker en vul met kokend water aan tot 1 liter.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de risottorijst erdoor en verwarm al roerend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst pruttelen tot de wijn bijna verdampt is.
  3. Schep de blokjes pompoen door de rijst, doe de helft van de saffraan-bouillon en de oregano erbij en kook de rijst in 18 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende saffraanbouillon scheut voor scheut toe. De rijst moet lekker smeuïg blijven.
  4. Hak intussen de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen.
  5. Schep de spinazie hand voor hand door de risotto en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  6. Serveer de risotto in diepe borden en strooi de amandelen erover. Garneer met basilicumblaadjes.

Tip: Liever met vlees? Deze risotto is ook heerlijk met gebakken kalfsschnitzel of kipdijfilet. Of met wat fijngesneden achterham erdoor.


Bevat p.p:
660 kcal, 15 g eiwit, 25 g vet waarvan 3 g verzadigd, 87 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten