Ingrediënten

  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
  • 900 ml warme vleesbouillon (van tablet)
  • 50 g roomboter
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 300 g Lassie Risotto rijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Optioneel:

  • 2 mergpijpjes

Bereidingswijze

  1. Week de saffraan in de warme bouillon.
  2. Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter. Fruit de sjalot 1 met de bleekselderij minuut. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut, totdat de rijst glazig is.
  3. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg vervolgens in delen de saffraanbouillon toe. Kook de rijst in 18-20 minuten beetgaar. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als een vorig deel volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Neem de risotto van het vuur. Voeg de resterende 25 g boter, de helft van de Parmezaanse kaas toe en peper naar smaak toe. Laat de risotto afgedekt nog 3 minuten staan.
  5. Schep de risotto op 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: Laat voor een extra volle smaak 2 mergpijpjes meegaren. Verwijder voor het serveren de mergpijpjes.

Bevat p.p.: 440 kcal, 11 g eiwit, 15 g vet waarvan 10 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten