Risotto met gamba’s, spinazie en tomaat

Risotto

Risotto met gamba’s, spinazie en tomaat

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
530
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 500 g ongepelde gamba’s
  • 2 tomaten, in kleine stukjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend kort mee. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak de spinazie 3 min. tot het geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s in 4 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Roer de spinazie en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de gamba’s.

Tip: Vervang de gamba’s door in witte wijn gekookte mosselen.

Bevat p.p: 530 kcal – 29 g eiwit – 17 g vet – 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten