Frittelle

di riso

Personen:
8
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
395 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Alasia Moscato d'Asti
Moscato d'Asti is van zichzelf al een lekker dessert. Maar in combinatie met dit toetje wordt het driedubbelop genieten.
588 Risotto Frittelle di riso

Ingrediënten

  • 750 ml volle melk
  • 100 g suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 150 g Lassie Dessertrijst
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 150 g rietsuiker
  • 1-2 tl kaneel

Optioneel:

  • 4 espresso’s of glazen Moscato d’Asti
Personen:
8
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
395 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Alasia Moscato d'Asti
Moscato d'Asti is van zichzelf al een lekker dessert. Maar in combinatie met dit toetje wordt het driedubbelop genieten.

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan met dikke bodem de rijst met de melk, 50 g suiker en de citroenrasp aan de kook. Kook de rijst zonder deksel op de pan in 12 minuten gaar. Roer regelmatig.
  2. Neem de pan van het vuur en laat de rijst tot kamertemperatuur afkoelen.
  3. Roer het ei, de bloem, het bakpoeder en de laatste 50 g suiker door het rijstmengsel.
  4. Verhit de olie tot 160 ºC. Schep met 2 eetlepels balletjes van 3-4 cm en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de rijstballetjes in 3-4 porties in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng intussen de rietsuiker met de kaneel. Laat de rijstballetjes op keukenpapier uitlekken en rol ze royaal door de kaneelsuiker.

Tip: Frittelle zijn kleine Italiaanse oliebolletjes van rijstbeslag, royaal door knisperende kaneelsuiker gerold. Serveer ze na een Italiaans diner met een pittige espresso of een feestelijk glas Moscato d’Asti.

Bevat p.p.: 395 kcal. 5 g eiwit, 19 g vet waarvan 4 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.