Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 200 g Lassie Risotto rijst
  • 600 ml warme groentebouillon (van tablet)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g spinazie, gewassen
  • 125 g ricotta
  • 1 fles passata di pomodoro (gezeefde tomaten, 690 g)
  • 8 plakken achterham
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Extra nodig: ovenschaal (20 x 30 cm)

Optioneel:

  • 75 g rucola + 3 el balsamicodressing
  • 75 g gorgonzola

Bereidingswijze

  1. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut, totdat de rijst glazig is.
  2. Voeg in delen de bouillon toe. Kook de rijst in 18-20 minuten beetgaar. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als een vorig deel volledig door de rijst is opgenomen.
  3. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt nog 3 minuten staan.
  5. Schep de spinazie en de ricotta door de risotto. Breng op smaak met peper. Schep op 1 plak achterham 1/8 van de risotto en rol op. Maak zo nog 7 rolletjes.
  6. Schenk 250 ml tomatensaus in de ovenschaal. Leg er de rijstrolletjes in. Schenk de rest van de tomatensaus erover en beleg met de plakjes mozzarella. Bestrooi met de oregano en peper naar smaak.
  7. Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

Tip: Lekker met een rucolasalade met balsamicodressing.

Variatietip: Vervang voor extra pit de ricotta door gorgonzola.

Bevat p.p.: 640 kcal, 27 g eiwit, 33 g vet waarvan 14 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten