Rijstbodem met mango en kokos

Rijstbodem

Rijstbodem met mango en kokos

Personen:
6
Bereidingstijd:
60 minuten
Voedingswaarde:
420 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 ei
  • 40 g suiker + 2 eetlepels
  • 100 g Lassie Rijstbodem Zoet
  • rasp van 1 biologische limoen
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 blik mangoschijven (425 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Schenk de kokosmelk in een steelpan met dikke bodem en breek het ei erboven. Voeg 40 g suiker toe en klop alles met een garde tot een egaal mengsel. Voeg ook de Lassie Rijstbodem Zoet en limoenrasp toe.
  2. Breng het mengsel op matig hoog vuur al roerend aan de kook. Kook het mengsel vervolgens op lager vuur al roerend in 14 min. gaar. Blijf roeren tot er een romig stevig mengsel ontstaat.
  3. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 5 min. iets afkoelen en steviger worden. Verwarm de oven op 180 °C. Vet een cakevorm (25 - 30 cm) in met een beetje neutrale olie en bedek de bodem met een lange reep bakpapier.
  4. Doe het mengsel over in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de rijstbodem in de oven in 35 min. goudbruin. Laat 5 min. in de vorm afkoelen. Neem de rijstbodem uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  5. Rooster de eetlepels geraspte kokos in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Laat de kokos op een bordje afkoelen. Dep 3 mooie mangoschijven droog met keukenpapier en snijd ze schuin in repen. Pureer de rest van de mango tot een dikke saus en meng de gemberjam erdoor. Klop in een andere kom de slagroom en 2 eetlepels suiker tot een mooie stevige room.
  6. Zet de rijstbodem op een rechthoekige schaal en strijk de mangosaus erover uit. Strijk hierover de slagroom uit en strooi de geroosterde kokos erover. Steek de repen mango in de room.

Tip: Verse mango kan ook, maar denk eraan dat het vruchtvlees een eiwitsplitsend enzym bevat. Dit kun je ondervangen door de plakken mango in een pan met kokend water 1 - 2 min. te verwarmen. Hierdoor wordt het enzym onwerkzaam.

Tip: Garneer met kleine verse basilicumblaadjes.


Bevat p.p: 420 kcal, 4 g eiwit, 29 g vet waarvan 23 g verzadigd, 35 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijstbodem

Rijstbodem

Lassie Rijstbodem is de ideale basis voor heerlijk zelfgemaakt en glutenvrij gebak. Met één bodem voorzie je een tafel vol lekkerbekken van een feestelijk taartje of toetje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten