Romige risotto met champignons

Ingrediënten

  • 350 gram Lassie rijke Roerbak Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • verse bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter en bak hierin de ui en champignons.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  5. Schep de crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  6. Garneer de risotto met de bieslook en de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: Vervang de champignons door bijvoorbeeld oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.

Bevat pp: 641 kcal 29 gr. vet 13,7 gr. eiwit 68,3 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Risotto

Rijke Roerbak - Risotto

Risotto is heerlijk, maar best veel werk. Met Rijke Roerbak Risotto rijst van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten