Romige risotto met kip

Ingrediënten

  • 350 gram Lassie Rapido Risotto
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 worteltjes, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 kipkarbonades zonder been, in kleine stukjes
  • 50 ml slagroom
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillon en voeg de wortel en bleekselderij toe tot de groenten beetgaar zijn.
  2. Verwarmen de olie en bak het sjalotje kort.
  3. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.
  4. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  5. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  7. Roer de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  8. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en oregano.

Tip: Ook lekker: basilicum in plaats van oregano.

Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte geitenkaas.

Bevat p.p.: 662 kcal 24,9 gr. vet 37,6 gr. eiwit 69,3 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Risotto

Rijke Roerbak - Risotto

Risotto is heerlijk, maar best veel werk. Met Rijke Roerbak Risotto rijst van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten