Risotto

met doperwtjes en gerookte kip

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Domaine de la Grosse Pierre La Grosse Pierre 2020
Kip, ik heb je. Heel graag in de risotto. En heel graag met Beaujolais.
Rapido Risotto Risotto Met Doperwtjes En Gerookte Kip

Ingrediënten

  • 1½ el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 g (diepvries) doperwtjes
  • 1 kleine gele paprika, in blokjes
  • 175 g Rapido Risotto
  • 400 ml kippenbouillon
  • 125 g gerookte kipfilet (heel)
  • 1 el roomboter
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt + losse blaadjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en schep de ui, doperwtjes en paprika erdoor. Smoor de groenten 2 - 3 min. met de deksel op de pan.
  2. Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  3. Verwarm intussen de kipfilet 2 - 3 min. in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
  4. Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
  5. Serveer de risotto in warme diepe borden. Bestrooi met nog wat kaas en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.

Tip: Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Smoor de stukjes artisjok met de groente mee.

Bevat p.p: 625 kcal. 30 g eiwit, 19 g vet waarvan 8 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.