Risotto met zalm en courgette

Ingrediënten

  • 350 gram Lassie rijke Roerbak Risotto
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 500 ml vis- of groentenbouillon
  • 75 g (diepvries) doperwtjes, ontdooid
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 100 g gerookte zalm in stukjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 -3 eetlepels verse dille, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en bak hierin de courgette kort.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Voeg de doperwtjes en bosui toe en warm nog even goed door. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  5. Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  6. Meng zalm, crème fraîche en helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  7. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en dille.

Tip: Roer voor een frisse smaak een paar druppels citroensap door de risotto.

Tip: Vervang de courgette door venkelblokjes.

Bevat p.p: 662,5 kcal 22,6 gr. vet 20,7 gr. eiwit 73,2 gr. Koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Risotto

Rijke Roerbak - Risotto

Risotto is heerlijk, maar best veel werk. Met Rijke Roerbak Risotto rijst van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten