Zalm met romige spinazie

Zalm

Zalm met romige spinazie

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
700 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g panklare spinazie
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 zalmfilets, samen ca. 500 g
  • 100 g kruidenroomkaas
  • klontje boter
  • 300 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 6 eetlepels paneermeel of 2 beschuiten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C, leg een stukje bakpapier in een ovenschaal en leg hierop de zalmsteaks. Bestrooi ze met paneermeel (of fijngewreven beschuiten), zout, peper en dille en bak de zalm 15 min. in de oven.
  2. Verhit 1 eetlepel boter, fruit de uisnippers 3 min en schep in delen de spinazie erbij zodat de spinazie slinkt. Laat de spinazie op laag vuur 4 min. stoven, schep af en toe om.
  3. Bereid de rijst met de rest van de boter en 600 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst wat vochtiger en roer de roomkaas erdoor. Serveer de spinazie en zalm erbij.


Tip: Typisch Italiaans? Bak met de uien een handvol pijnboompitten mee.

Tip: Beetje meer pep? Bedruppel de zalmsteaks met citroensap en geef er en partje citroen bij.

Bevat p.p.: 700 kcal – 37 g eiwit – 30 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten