Thaise kipcurry met sperzieboontjes

Thaise kipcurry

Thaise kipcurry met sperzieboontjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
521,2 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 3 eetlepels soja- of zonnebloemolie
  • 150 g sperzieboontjes, in kleine stukjes
  • 4 kipkarbonades zonder been (of 2 kippenbouten zonder been), in kleine stukjes gesneden
  • 1 puntpaprika, in stukjes
  • 1 rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 volle eetlepels Thaise groene currypasta
  • 450 ml kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • citroensap van een halve biologische citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak de sperzieboontjes hierin aan.
  2. Voeg kip, paprika en ui toe en bak 2 min. mee. Voeg dan de currypasta toe.
  3. Meng de rijst door de kip en schenk er 450 ml. bouillon en de kokosmelk erbij. Laat alles 1 min. al roerend garen.
  4. Meng tenslotte de bosui en koriander erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en citroensap.

Tip: Lekker met gebakken uitjes.

Bevat p.p.: 521,2 kcal 10,2 gr. vet 10,0 gr. eiwit 89,1 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten