Spaanse rijst met chorizo en paprika

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g chorizoworst, zonder vel, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper, zonder zaad, fijn gesneden
  • 1 kleine courgette in blokjes
  • 1 puntpaprika in blokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 500 ml kippenbouillon met hierin 1 buisje saffraandraadjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 5 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • citroensap

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak hierin de worst, ui en knoflook kort.
  2. Meng de courgette, puntpaprika, Spaanse peper, paprikapoeder erdoor en bak mee.
  3. Meng vervolgens de rijst erdoor.
  4. Schenk de bouillon er langzaam bij, roer af en toe. Laat het gerecht afgedekt in 4 min. garen. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht afgesloten 1 min. staan.
  5. Breng op smaak met zout en citroensap en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.


Tip: Voeg voor een extra rijke schotel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.

Bevat p.p: 695,9 kcal, 22 gr eiwit, 28 gr vet, 87 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten