Oosterse rijst met shiitake en gember

Oosterse rijst

Oosterse rijst met shiitake en gember

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
555 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 g Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 150 g wortel, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 350 shii-take, in grove stukken
  • 70 ml sojasaus
  • 1-2 theelepels sambal manis
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, gember, wortel en paprika.
  2. Voeg de shii-take toe en bak mee.
  3. Meng vervolgens de rijst met de soy sauce erdoor, voeg 325 ml water toe en roer af en toe.
    Laat afgedekt in 4 minute.
  4. Meng de sambal en bosui erdoor en serveer.


Tip: Vervang de shii-take door bijvoorbeeld champignons.

Bevat p.p: 555 kcal, 12,2 gr eiwit, 10 gr vet, 102 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten