Omelet met groenterijst

Ingrediënten

  • 400 g groentemix met prei, rode ui en kastanjechampignons
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 6 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetlepels melk
  • 300 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met de melk, kaas, zout en peper naar smaak. Verhit 1 eetlepel olijfolie, schenk het eimengsel erbij en laat de omelet op laag vuur stollen afgedekt in ca. 15 min. stollen. Schud af en toe de omelet los in de pan.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de groentemix en paprika in ca. 5 min. gaar. Schep uit de pan en houd warm met aluminiumfolie. Schep de rijst in pan, roer om in het bakvet en bereid de rijst met 600 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep na 4 min. de groentemix erbij en verwarm de rijst met groente al omscheppend nog 1 min.
  3. Snijd de omelet in punten en serveer deze bij de groenterijst.

Tip: Hou je van olijven? Voeg met de groente zwarte olijvenringetjes toe aan de rijst.

Tip: Hou je van pit? Serveer gefruite uitjes bij de rijst.

Bevat p.p.:
554 kcal – 24 g eiwit – 22 g vet – 60 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten