Kerrierijst met boontjes en cashewnoten

Kerrierijst

Kerrierijst met boontjes en cashewnoten

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
755 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ½ rode peper
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 150 g sperziebonen, gehalveerd
  • 175 g Lassie rijke Roerbakrijst Wit
  • 40 g gezouten cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 6 - 8 min. bijna hard. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de helft van de peper fijn en snijd de rest in dunne reepjes. Leng in een maatbeker de kokosmelk aan met water tot 400 ml.
  2. Verwarm de olie in een wok en schep de knoflook, fijngehakte rode peper, kerriepoeder, ui, sperziebonen en 2 eetlepels water erdoor en roerbak de groente 3 - 4 min.
  3. Roer de rijst erdoor en schenk de aangelengde kokosmelk erbij. Voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  4. Laat intussen de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  5. Serveer de kerrierijst in diepe borden. Leg de partjes ei erop en strooi de peperreepjes en cashewnoten erover.

Tip: Vervang de cashewnoten door pittige geroosterde pinda’s, seroendeng of door geroosterde geraspte kokos.

Bevat p.p: 755 kcal, 21 g eiwit, 35 g vet waarvan 14 g verzadigd, 86 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten