Japanse rijst met bief en sugarsnaps

Japanse rijst

Japanse rijst met bief en sugarsnaps

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
616 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 g Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 biefreepjes
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  • 3 cm verse gember, in flinterdunne plakjes
  • 200 ml Teryakisaus
  • 450 ml runderbouillon
  • 2-3 bosuitjes, in fijne ringetjes
  • 1-2 eetlepels sesamzaadjes, in de pan geroosterd

Bereidingswijze

  1. Meng de vlees met gemalen peper, de helft van de knoflook en 1 eetlepel olie.
  2. Verhit de rest van de olie en bak het vlees kort en krokant. Neem het vlees uit de pan en sprenkel de ketjap erover. Houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak in dezelfde pan de gember, komkommer en de sugarsnaps 2 min.
  4. Meng vervolgens de rijst erdoor.
  5. Schenk de bouillon er langzaam en roer af en toe. Laat afgedekt in 4 min. garen.
  6. Voeg tenslotte het vlees en de teryakisaus toe. Breng verder op smaak met peper. Bestrooi de schotel met sesamzaad en bosuitjes en bestrooi meteen.


Tip: Vervang het rundvlees door reepjes kipfilet.

Bevat p.p: 616 kcal 12 gr eiwit 11,2 gr vet 101 gr koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten