Hollandse rijst met rookworst en wortel

Hollandse rijst

Hollandse rijst met rookworst en wortel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
562 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 1 grote wortel, in fijne blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
  • 500 ml vleesbouillon
  • 4 eetlepels Amsterdamse uien, gehalveerd
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter verhitten en bak hierin de ui met de rookworst.
  2. Bak de wortel en bleekselderij 1 min. mee.
  3. Meng de rijst er goed door.
  4. Schenk de bouillon er langzaam bij schenken en roer af en toe. Laat alles afgedekt 4 min. garen.
  5. Breng op smaak met mosterd, peper en zout. Schep voor het serveren de Amsterdamse uitjes met de peterselie erdoor.


Tip: Lekker met extra krokant gebakken spekjes.

Bevat p.p.: 562 kcal 11,7 gr eiwit 17 ,8 gr vet 84 gr koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten