Hollandse bietenschotel met witvis

Hollandse bietenschotel

Hollandse bietenschotel met witvis

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
669 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 g pangasius- of tilapiafilet, in stukjes
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 gekookte bietjes, in blokjes
  • 1/2 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  • 400 ml visbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • citroensap

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter, bak de vis 1 min. aan, neem uit de pan en houd warm.
  2. Bak in dezelfde pan eerst de ui en dan de komkommer en biet.
  3. Meng vervolgens de rijst er goed door.
  4. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat afgedekt 4 min. garen.
  5. Voeg crème fraîche, azijn, zilveruitjes, dille en de vis toe. Zet de hittebron uit en laat het gerecht nog 1 min. nagaren.
  6. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.

Tip: Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet.

Bevat p.p.: 669 kcal 22,39 gr eiwit 25,5 gr vet 83,9 gr koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten