Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Biefstuk

Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
501 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 4 Duitse biefstukjes
  • 8 plakjes gerookte ontbijtspek
  • klontje boter
  • 300 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 1 runderbouillonblokje

Bereidingswijze

  1. Breng 900 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Kook de sperzieboontjes in 300 ml bouillon beetgaar in 8 - 10 min. Laat de rest van de bouillon wat afkoelen.
  2. Wikkel elk biefstukje kruislings in 2 plakjes ontbijtspek. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de biefstukjes aan beide kanten 4 min. Leg de tomaatjes na het keren van de biefstukjes ook in de grillpan.
  3. Bereid de rijst met de boter en de rest (600 ml) van de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de biefstukjes met de tomaatjes en sperzieboontjes.

Tip: Wil je er jus bij? Schenk het kookwater van de sperziebonen in de grillpan en breng het al roerend aan de kook, zodat de aanbaksels oplossen. Breng op smaak met een scheutje zoete ketjap of balsamicosiroop en schenk de jus door een zeefje in een serveerkommetje.

Bevat p.p.: 501 kcal – 32 g eiwit – 12 g vet – 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten