Hollandse kipkerrie

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 300 g kipfilet in blokjes (bestrooid met zout en peper)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 150 g doperwten (ontdooid)
  • 400 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 g ananasblokjes
  • 3 eetlepels selderij, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak de kip met de ui aan.
  2. Bak de paprikablokjes en de kerriepoeder 1 min. mee.
  3. Meng vervolgens de rijst en de doperwten er goed door.
  4. Schenk de bouillon met de kokosmelk er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles circa 4 min. garen.
  5. Beng op smaak met zout en peper en schep voor het serveren de ananas met de selderij erdoor.


Tip: Lekker met gehakte cashewnoot.

Bevat p.p: 705 kcal, 24,8 eiwit, 23,7 gr vet, 96,6 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten