Quinoasalade met avocado en paprika

 Quinoasalade

Quinoasalade met avocado en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
565 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g Lassie quinoa
  • 4 eetlepels citroen- of limoensap
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 2 gele paprika's, in kleine blokjes
  • 2 rode paprika's, in kleine blokjes
  • 2 kleine avocado's
  • 4 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • 8 - 10 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 300 ml water en wat zout in 8 min. beetgaar. Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 min. doorgaren.
  2. Klop in een kom 4 eetlepel citroen- of limoensap met de olijfolie, paprikapoeder, zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de warme quinoa erdoor. Schep de paprikablokjes erdoor. Laat de salade afkoelen.
  3. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er citroen- of limoensap over tegen het verkleuren.
  4. Schep de koriander door de quinoa-salade en schep de salade in een bord. Garneer met plakjes avocado en cherrytomaatjes.

Tip: Doe de quinoa-salade op een tortilla en maak hier een wrap van.


Bevat p.p: 565 kcal, 10 g eiwit, 39 g vet waarvan 5 g verzadigd, 38 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa

Quinoa

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht! Lees meer over Quinoa.

Bekijk product
Builtjes Quinoa

Builtjes Quinoa

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Quinoa, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten