Gepofte biet van de BBQ met

Gepofte biet van de BBQ met feta en honing-quinoacrumble

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten + 45-60 minuten barbecuetijd
Voedingswaarde:
185 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 8 hele bieten
  • 8 takjes rozemarijn
  • 50 g Lassie BIO quinoa
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 el amandelschaafsel
  • 75 g feta
  • Extra nodig: aluminiumfolie, lage ovenschaal met bakpapier

Optioneel:

  • ¼ tl gemalen kaneel

Bereidingswijze

  1. Boen de bieten schoon en snijd een dun plakje van de onderkant zodat de bieten goed blijven staan. Snijd de bieten aan de bovenkant diep kruislings in. Halveer de takjes rozemarijn en stop in de insnedes. Verpak de bieten elk apart in aluminiumfolie.
  2. Leg de ingepakte bieten op de hete barbecue of tussen de kolen. Pof de bieten in 45-60 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de bieten glijdt. De tijd is afhankelijk van de grootte van de biet.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng in een kom met twee lepels de quinoa met de honing, zodat alles met een dun laagje honing is bedekt. Schep het mengsel op het bakpapier en strijk uit tot een dikte van maximaal 1 cm.
  4. Bak het quinoamengsel in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  5. Neem de nog zachte crumble met het bakpapier uit de ovenschaal en laat afkoelen en krokant worden.
  6. Zet de bieten op een schaal of 4 borden. Vouw de aluminiumfolie open en druk de bietjes iets uit elkaar. Verkruimel de feta boven de bieten. Bestrooi met de crumble en het amandelschaafsel.

Tip: Meng met de honing ook een beetje kaneel door de quinoa.

Tip: Geen barbecueweer? De bieten kunnen ook in de oven (200 ºC) worden gepoft.

Tip: Maak de crumble van tevoren (2-3 dagen) en bewaar in een gesloten potje.

Serveertip: De bieten zijn heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer met een frisse bladsalade en naar wens een beetje stokbrood.

Bevat p.p.: 185 kcal, 8 g eiwit, 6 g vet waarvan 3 g verzadigd, 21 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Quinoa

BIO Quinoa

Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten