Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Shoarma en courgette

Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Personen:
2
Bereidingstijd:
12 minuten
Voedingswaarde:
640 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 250 g shoarmareepjes
  • 1 ui, in partjes
  • 1 courgette, in plakken
  • 3 tomaten, in vieren
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 250 g Lassie Panklaar Toverrijst
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Optioneel:

  • bosui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een wok en bak de shoarmareepjes al omscheppend in 4 min. knapperig bruin en gaar.
  2. Schep de shoarmareepjes op een bord en bak de ui met courgette al omscheppend in 3 - 4 min. gaar. Schep de tomaten en 1 eetlepel Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 2 min.
  3. Schep de shoarmareepjes met de rijst erdoor en warm de rijst al omscheppend goed door.
  4. Serveer de rijst met shoarma en groenten in wijde kommen. Schep een flinke lepel Griekse yoghurt in het midden en strooi de resterende Italiaanse kruiden erover.

Tip: Vervang de ui door 2 bosuitjes: snijd het wit en lichtgroen van de uitjes in stukjes en het donkergroen in dunne ringetjes. Garneer het gerecht met de donkergroene ringetjes.

Tip: Liever slanker? Neem Griekse yoghurt met 0% vet. Gewone Griekse yoghurt bevat 10% vet.

Bevat p.p: 640 kcal, 35 g eiwit, 28 g vet waarvan 7 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Voor hectische dagen: Lassie Panklaar. Voorgestoomde rijst die alleen verwarmd hoeft te worden. Hoppa, uit de zak in de pan!

Bekijk product

Ontdek onze recepten