Thaise zalm

met gember en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Pandanrijst Extra Thaise Zalm Met Gember En Pandanrijst

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 dik stuk verse gember
  • 3 el rijstolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 bosuitjes, schuin in stukken
  • 500 g zalmfilet zonder huid, in blokjes
  • ½ el suiker
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes weer in dunne reepjes.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak de gember 2 min. Schep de sjalot en bosui erdoor en roerbak nog 2 min. Schep de stukken zalm erdoor en roerbak 3 - 4 min. tot de vis lichtroze kleurt en bijna gaar is.
  3. Strooi de suiker erover en besprenkel met vissaus en limoensap. Warm nog even goed door.
  4. Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep vis met gember en saus erover. Lekker met een salade van zeekraal.

Tip: Bestrooi dit gerecht met zwart sesamzaad.

Bevat p.p: 595 kcal. 32 g eiwit, 25 g vet waarvan 6 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandan rijst 375 tekst wit
Pandan rijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Lassie Pandan Builtje 300g tekst wit
Pandan rijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Lassie Pandanrijst Voordeelverpakking 750g tekst wit
Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.