Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 grote paksoi
  • 3 el sesamolie
  • 400 g grote gepelde garnalen, diepvries
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in dunne ringetjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 4 el pinda’s
  • sap van ½ limoen
  • 3 el Thaise vissaus

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de paksoi in brede repen, houd de witte repen van de stronk en de groene repen van het blad apart.
  2. Verwarm de sesamolie in een wok en roerbak de garnalen tot ze gaar zijn. Zet ze apart.
  3. Schep plakjes knoflook, geraspte gember en rode peper door de resterende olie in de wok en roerbak tot het lekker gaat ruiken.
  4. Schep de ui en de witte stukken paksoi erdoor en roerbak 2 - 3 min. Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak nog 1 min. tot de groene paksoirepen beginnen te slinken.
  5. Schep de garnalen en pinda’s erdoor en roerbak nog 1 - 2 min. Breng op smaak met limoensap en vissaus.
  6. Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep de garnalenroerbak erop.

Tip: Vervang paksoi door Chinese kool of spinazie.


Bevat p.p:
550 kcal. 26 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Ontdek onze recepten