Thaise roerbak van garnalen, paksoi en pinda’s

Thaise roerbak

Thaise roerbak van garnalen, paksoi en pinda’s

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
550 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 grote paksoi
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 400 g grote gepelde garnalen, diepvries
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in dunne ringetjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 4 eetlepels pinda’s
  • sap van ½ limoen
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de paksoi in brede repen, houd de witte repen van de stronk en de groene repen van het blad apart.
  2. Verwarm de sesamolie in een wok en roerbak de garnalen tot ze gaar zijn. Zet ze apart.
  3. Schep plakjes knoflook, geraspte gember en rode peper door de resterende olie in de wok en roerbak tot het lekker gaat ruiken.
  4. Schep de ui en de witte stukken paksoi erdoor en roerbak 2 - 3 min. Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak nog 1 min. tot de groene paksoirepen beginnen te slinken.
  5. Schep de garnalen en pinda’s erdoor en roerbak nog 1 - 2 min. Breng op smaak met limoensap en vissaus.
  6. Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep de garnalenroerbak erop.


Tip: Vervang paksoi door Chinese kool of spinazie.


Bevat p.p:
550 kcal, 26 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product
Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten