Zoete rundvleesreepjes en pandanrijst

Zoete rundvleesreepjes

Zoete rundvleesreepjes en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
630 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels (bruine) suiker
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 500 g bieflapjes, in reepjes
  • 5 eetlepels olie
  • ½ krop ijsbergsla, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de ketjap, suiker, knoflook, de helft van de bosuitjes en de helft van de sesamzaadjes. Voeg het vlees toe en laat 15 min. marineren.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie en bak het vlees op hoog vuur in 2 - 3 min gaar.
  4. Verdeel de rijst en het vlees over 4 borden. Verdeel de ijsbergsla en de overgebleven bosuitjes erover. Bestrooi met de rest van de sesam.

Tip: Voeg fijngesneden verse gember toe aan de marinade.

Bevat p.p.:
630 kcal – 37 g eiwit – 20 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten