Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal in. Snijd een plan van de onderkant van de venkel, verwijder stelen en groen en snijd ze in vieren. Kook de venkel ca. 5 min., schep ze uit het water met een schuimspaan en schep ze in de ovenschaal. Snijd de zalmfilet in grove stukken, wrijf ze in met peper en zout en leg ze tussen de venkelstukken. Meng paneermeel, knoflook, peterselie, kaas en peper en strooi dit over de venkel en zalm. Bak de zalm en venkel samen gaar in ca. 25 min.
- Kook de rijst in het venkelkookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de citroenschil. Pers de helft uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Schep de citroenschil en 2 eetlepels citroensap door de rijst.
- Serveer de venkel en vis met de citroenrijst en leg nog een partje citroen op de borden.
Bevat p.p.: 709 kcal. 63 g eiwit, 30 g vet en 68 g koolhydraten