Zalm-venkelgratin met citroenrijst

Zalm-venkelgratin

Zalm-venkelgratin met citroenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
709 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 500 g zalmfilet, op de huid
  • 30 g paneermeel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 30 g geraspte (oude) kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra vezels
  • 1 biologische citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal in. Snijd een plan van de onderkant van de venkel, verwijder stelen en groen en snijd ze in vieren. Kook de venkel ca. 5 min., schep ze uit het water met een schuimspaan en schep ze in de ovenschaal. Snijd de zalmfilet in grove stukken, wrijf ze in met peper en zout en leg ze tussen de venkelstukken. Meng paneermeel, knoflook, peterselie, kaas en peper en strooi dit over de venkel en zalm. Bak de zalm en venkel samen gaar in ca. 25 min.
  2. Kook de rijst in het venkelkookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de citroenschil. Pers de helft uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Schep de citroenschil en 2 eetlepels citroensap door de rijst.
  3. Serveer de venkel en vis met de citroenrijst en leg nog een partje citroen op de borden.



Bevat p.p.: 709 kcal – 63 g eiwit – 30 g vet – 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten