Thaise pompoensoep met pandanrijst

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep met pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
430 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Pandanrijst met extra vezels
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 2 sjalotjes, in dunne partjes
  • 2-3 theelepels Thaise rode kruiden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 1 verse serehstengel, geplet
  • ½ rode peper zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • 400 g pompoen (met schil), in blokjes
  • 3 bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
  • 2-3 eetlepels vissaus of 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig. Bak de Thaise kruiden kort mee.
  2. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij en voeg de gember, sereh en rode peper toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de pompoenblokjes en bosui toe en kook de groenten in 8 - 10 min. beetgaar. Voeg eventueel meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus. Verwijder eventueel de plakjes gember en de serehstengel.
  3. Schep een bergje pandanrijst in wijde kommen en schep de soep erop. Strooi de koriander erover.

Tip: Kook voor wat meer kleur repen gele paprika en peultjes mee. En strooi voor wat meer eiwit knapperig gebakken blokjes tofu in de soep.

Tip: Vegan versie: Thaise vissaus kan vervangen worden door een lichte sojasaus. Die zijn vaak wat zouter, dus gebruik met mate.


Bevat p.p:
430 kcal, 6 g eiwit, 25 g vet waarvan 18 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten